Друк
Категорія: Виставки
Перегляди: 152
«Картини живуть своїм власним життям ,
народженим душею художника»
(Вінсент Ван Гог)

Щороку у другу неділю жовтня відзначається День художника України. До цього свята працівники центральної бібліотеки оформили книжкову виставку-вернісаж «Фрагменти вічності».

Живопис є одним із найвиразніших видів мистецтва. Скільки почуттів може передати живописець одним мазком фарби чи грою світла! Яка велика гамма відтінків присутня на кожній картині.

Коли ми потрапляємо в музей образотворчого мистецтва або картинну галерею, напевно, у кожного виникає відчуття перебування в якомусь таємничому світі. Здається, що люди, чиї портрети ми бачимо, зараз оживуть і заговорять з нами. Дивлячись на пейзаж, ніби відчуваємо дихання легкого вітерцю та аромат лісових або польових квітів. Потрапляємо в зал мариністів, і слух ніби пестить прибережна хвиля, а іноді чуємо шум шторму.

Живопис -  це не просто  мистецтво, це спосіб прояву своїх емоцій, почуттів. Шедеври образотворчого мистецтва впливають на світогляд людини та її внутрішній світ.

Виставка- вернісаж, яка розгорнута в центральній бібліотеці, представляє творчі біографії та численні доробки живописців. Запрошуємо відвідувачів бібліотеки долучитися до вічного джерела душевної насолоди і пізнання життя - творів майстрів пензля.