Друк
Категорія: Виставки
Перегляди: 215

Весна – пора тепла і світла, краси і квітів, кохання і романтики. Як відомо найромантичніша країна світу – Франція, а безперечне лідерство, звичайно ж, отримує Париж. Любовних місць тут просто не злічити, саме тому у французьку столицю щороку приїжджають мільйони закоханих пар.

Не дивно, що на честь початку 21 століття міська влада вирішила звести тут Стіну кохання, яка стала своєрідним символом початку нової епохи любові і романтики у всій Франції. Встановили монумент 15 жовтня 2000 на знаменитому Монмартрі. На 40-метрововй стіні білими літерами по синьому фону написано визнання в любові на 311 мовах, завдяки чому кожен турист, який відвідав місто вогнів, може прочитати таке приємне послання. Слова «Я люблю тебе» написані навіть на шрифті Брайля, який призначений для незрячих людей.

1

Франція – країна, яка закохує в себе за лічені хвилини, але висловлюють любов до цього європейського романтичного куточку всі по-різному: хтось знімає фільми, малює картини, складає музику, а хтось пише вірші і романи. От сьогодні мова про французьких письменників, які писали про кохання. 

Багато жінок читають і люблять читати любовні романи. Вони можуть в цьому не зізнаватися, бо це як величезна порція морозива із шоколадом на ніч, або чіпси під серіал – смачно, але чомусь соромно. Статистика ж продажів книжок у різних країнах світу, та кількість нових любовних романів, що без упину з’являються у книжкових крамницях, свідчать про те, що це один з найпопулярніших літературних жанрів.

2

Працівники бібліотеки-філіалу №7 присвятили цій темі віртуальну книжкову виставку «Європейські літературні забаганки для романтичної панянки».