Друк
Категорія: Виставки
Перегляди: 272

Чим зайняти дітей, щоб було цікаво і корисно? Як і де знаходити відповіді на запитання, які часто ставлять діти? Що мають робити дорослі, щоб підтримати й розвинути дитячу допитливість? На допомогу прийдуть бібліотекарі філіалу №3 із своїми вірними помічниками – дитячими енциклопедіями!

Енциклопедія тварин — гарна альтернатива звичайній казці перед сном, особливо якщо у вас росте маленький допитливий дослідник. Коли ти зовсім маленький, то свій кіт або сусідський собака — це просто також твої іграшки, які хочеться жмакати та слинити. У більш дорослому віці — починаєш дивитися мультики, де тварини здаються такими ж істотами, як і люди, що вони розуміють тебе та можуть тобі розповісти веселу казочку, просто в житті їм це трішки ліньки зробити. Але завести справжню взаємну дружбу з будь-якою тваринкою можна лише тоді, коли познайомишся з нею ближче. В цьому вам допоможе наша добірка.

Міфи й упередження про тварин

1 1

Енциклопедія про тваринний світ, яка викриває усі оманливі уявлення про них — чудова знахідка для батьків юних зоологів. Як часто ми хибно думаємо, що страуси від страху ховають голову в пісок, а черепахи рухаються повільніше, ніж черга на пошті в обідню перерву? Читаючи цю книжку, ви будете думати тільки "Невже це все правда?" Міфи упередження тварин тут повністю розвінчуються!

Тварини. Як це працює

2 1

Дитяча енциклопедія тварин, котра просто вщент напхана безліччю цікавезних фактів, які ніде більше не знайдеш у звичайному житті. Тварини. Як це працює? Вічне питання, коли ти бачиш таких дивних створінь, як сайгак або нарвал. Але багато своїх таємниць мають і звичайні ведмеді або ворони. Разом з дідусем та його допитливою онукою, якій цікаво розібратися в механіці роботи усіх-усіх тваринок, ви поринете в неймовірний, в буквальному розумінні, внутрішній світ тварин. За допомогою яскравої інфографіки, ви дізнаєтесь, де у диких свинюшок знаходиться пристрій для пошуку трюфелів. А також яким способом кішки позначають людину, як свого хазяїна. В кінці книги, на юних читачів чекає список професій, де б вони могли себе реалізувати, якщо люблять братів наших менших.

Бджоли

3 1

Енциклопедії тварин зазвичай розповідають про великих та популярних зірок анімальної сцени, але ця книга дуже відрізняється від усіх інших. Відповідальні, працьовиті, виконують надважливі функції в нашій екосистемі — вже хочеться подзвонити їм та взяти на роботу? Так-так, це все про бджіл! На них завжди чекає стрімке кар'єрне зростання від звичайного робітника до приймальника нектару та прудкого розвідника! Гостроцікавий екскурс в історію та статус бджіл в культурі різних народів, смачні медові рецепти, купа крутої інформації та методи, як нам вберегти цей важливий вид від вимирання. Все це знаходиться в цій книзі.

Від тиранозавра до півня

4 1

Книга тварини стародавньої та не дуже — Від тиранозавра до півня. Велика книга еволюції тварин стане вам у пригоді, коли ваша малеча прочитала вже все можливе про динозаврів та інших давніх істот, але жага до знань все ще палає. Це буде справжнім скарбом для маленьких допитливих науковців. Як виглядав пра-пра-пра-пра дідусь сучасного слона? Що спільного у вовка та вівці, як би їм не хотілося у цьому зізнаватися. Та наскільки велетенськими були стародавні стрекози? Відповіді на ці запитання ви знайдете саме в такій енциклопедії.

Подорож до дивовижного світу тварин

5

Подорож до дивовижного світу тварин. Навколосвітня пошукова експедиція приведе вас на сторінки з нетривіальними малюнками, які зображають різні регіони нашої планети та їхніх мешканців. Путівник із маршрутом в домівки унікальних тварин і просто цікава енциклопедія для малечі. Прочитавши цю книжку, черговий похід до зоопарку або поїздка до бабусі в село, перетвориться зі звичайної розваги на неочікувану пригоду.

Ці дивовижні книги та ще багато інших чекають своїх маленьких читачів після закінчення карантину.