Друк
Категорія: Виставки
Перегляди: 336

Наш народ реалізував себе у трьох геніях, котрі прийшли буквально один за одним – Шевченко, Франко, Леся Українка – і здійснили титанічну роботу духу, взаємно доповнюючи себе, забезпечивши українській літературі майбутнє.

Великий митець належить не лише своїй епосі. Художні образи, ідеї його творів переживають автора і стають надбанням цілих поколінь, які перечитують їх по-своєму, з точки зору свого часу, щоразу відкриваючи нові пласти закладених в них думок, почуттів. До митців, що пережили свій час і їхні твори збагатили скарбницю духовної культури нашого народу, належить і Леся Українка. Її творчість стала однією із вершин художньої свідомості українського народу і водночас видатним явищем світової літератури.

Ти себе українкою звала

І чи краще знайти ім’я

Тій, що радістю в муках сіяла,

Як Вітчизна велика твоя!

Творчий і життєвий шлях великої поетеси Лесі Українки висвітлюють не лише її численні твори різних жанрів – поезія, проза, драматургія, критика, публіцистика, епістолярна спадщина, але й світлини. Сама постать Лесі Українки, як людської особистості, має колосальну притягальну силу, якусь магічну привабливість. Це була людина виняткової мужності й принциповості, духовної краси та мистецького обдарування.

Збереглося багато її світлин. Ці фото мають велику цінність – вони дають можливість повніше уявити світлий образ поетеси.

Працівники бібліотеки-філіалу №13 до 150-річчя від дня народження Лесі Українки підготували виставку-портрет «Ти себе Українкою звала…» та запрошують до перегляду.