Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 207

З нагоди Дня матері а також з нагоди прийдешнього свята Дня вишиванки у бібліотеці-філії №11 Центральної бібліотеки Полтавської МТГ відбувся чудовий концерт, який організували й провели художній керівник дитячого співочого гуртка «Яківчанські зірочки» Наталія Несєврова разом зі своїми вихованцями. 

Читальний зал бібліотеки ледве вмістив усіх, хто прийшов насолодитися талантом гуртківців, в основному, це були їхні рідні. Присутні із задоволенням послухали історії вказаних свят, які їм запропонувала завідувачка закладу Євгенія Данилець. Оглянули тематичну поличку «Цвіт душі у вишивці» й відповідну, гарно оформлену фотозону, яку спеціально до цього дня підготувала бібліотекарка Світлана Городинська.

У бібліотеці-філії №11 використовують кожну слушну нагоду, щоб знайомити дітей із традиціями українського народу, і цього разу захід почався з хороводів, які в давні часи водила навесні українська молодь.

Мама однієї з учасниць Юлі Удовиченко – Наталія Удовиченко пошила дівчаткам гарні спіднички – сонце-кльош із матерії, яку дитячому колективу подарували на фабриці «Ворскла». Дівчаткам заплели дуже красиві колоски зі стрічками. Також за порадою Наталії Несєврової дітям виготовили різнокольорові стрічки на зап’ястя рук. Це було так мило.

Діти вітали матусь віршами, піснями, виконали танок-польку «Дідусь», а наприкінці подарували їм виготовлені власноруч на майстер-класі у бібліотеці, паперові тюльпани. 

Після концерту мами з дітьми мали нагоду сфотографуватися біля фотозони та на території закладу. Нині тут напрочуд гарно: трава покошена, квітують бузок, барвінок, півники та інші рослини. Всі залишилися дуже задоволені.