Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 127

В рамках Міжнародного тижня здоров’я підлітків, з метою ознайомлення дітей з основними поняттями здорового способу життя, в бібліотеці-філії №10 Центральної бібліотеки ПМТГ для п’ятикласників ЗОШ №19 був проведений урок валеології «Складові здоров’я».

Головна мета проведення тижня здоров’я підлітків – підвищити значущість здоров’я підростаючого покоління. Адже вони наше майбутнє. Підлітковий вік – це час змін в духовному та фізичному стані. Підліток – це ще не сформована особистість. В такий період потрібна моральна підтримка близьких, прихильність та повага, тільки тоді в підлітка буде достатньо висока самооцінка, за допомогою якої він зможе досягти поставлених перед собою цілей.

На дану тему школярі підготували малюнки, виставка яких була представлена на заході. П’ятикласникам була презентована книжкова виставка-рекомендація «Хочу і можу бути здоровим». Учні продемонстрували свої інтелектуальні знання у вікторині «Здоровим бути модно», обговорювали правила раціонального харчування, негативний вплив на здоров’я шкідливих звичок.

Головними чинниками збереження здоров’я є дотримання режиму дня, правил особистої гігієни, фізичні вправи та спорт, правильне харчування, загартовування та відмова від шкідливих звичок. Тож здоров’я для кожного підлітка складається з дотримання всіх цих чинників. Дуже важливо дотримуватись здорового способу життя не зважаючи на вік, берегти власне здоров’я змолоду, бо здоровому – все здорово! Дуже важливо зберегти те, що маємо, адже зруйнувати значно легше, ніж створити.