Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 138

У бібліотеці-філії №4 зібралися семикласники школи №27 на творчу зустріч із Тетяною Рубан, авторкою роману «На північ від кордону».

Щире спілкування з полтавською письменницею перетворилося на півторагодинну відверту розмову. 

Говорили про головних героїв – Нату, Лалі, Серго, в образах яких дівчата й хлопці легко впізнали себе. А в їх хвилюваннях, проблемах, радощах – власні. Роман припав всім до душі. Тим то спілкування вдалося цікавим, змістовним, щирим.

Упродовж зустрічі говорили про підліткові проблеми – вони майже у всіх однакові, або схожі. 

«Знаєте, у тому віці, коли підлітки хочуть стати самостійними, їх легко в щось «втягнути». Звичайно ж, вони намагаються вирішувати проблеми наодинці з собою». Як Лалі – голосно протестувати, ображатися та ображати тих, кого любить. Як Ната, легко відмовлятися від своєї мрії, тільки б не образити маму. Насправді їм потрібна підтримка, порозуміння. Як не втратити себе і свою мрію? Як зберегти довірливі стосунки з батьками чи відновити їх, не втрачаючи власних «кордонів»?

Порада із роману:

«Це важко. Важко, коли тобі тринадцять, а найрідніші не розуміють твоїх поглядів на життя, твоїх думок.
Ната кивнула.
— Проте є один секрет.
— Який секрет?
— Для того, щоб люди зрозуміли твої думки, ти просто розкажи їм про них. Розкажи, що думаєш».
 

«А ще це історія про подолання страхів».

«А ще такі книги потрібно давати батькам, аби вони звернули увагу на наші бажання, а не казали «то перехідний вік, пройде».

До речі, книга написана більше шести років тому. Але й зараз спонукає відчути біль грузинського народу, бо у нас є свій біль. Тепер ми їх краще розуміємо. 

Так, це історія про іншу країну, але про одних і тих самих «асвабадітєлєй». Кожному з нас це болить по-своєму. Але «стояти осторонь не варто»! «Бути поза історією, поза життям країни - неможливо!», - така позиція сьогоднішньої гості, талановитої письменниці Тетяни Рубан. Продовження розмови буде…