Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 166

Виставка унікальних ляльок під назвою «Мотанки війни» відкрилася в Центральній бібліотеці Полтавської МТГ. Її авторка – полтавка Людмила Верещагіна, волонтерка, справжня патріотка своєї країни, створила колекцію не зовсім звичайних ляльок-мотанок. Кожна з них – то відгук душі творчої людини на болісні події нинішньої російсько-української війни… Кожна лялька має свою власну історію, наповнену як болем і відчаєм, так і подякою до тих, хто у важку хвилину протягнув руку допомоги. Оригінали ляльок-мотанок війни авторки зберігаються в Українському центрі народної культури «Музей Івана Гончара» у м.Київ. Під час роботи майстриня завжди налаштовується на позитив, інакше мотанка не буде мати душу і залишиться лише шматком тканини, перемотаним нитками.

Ця колекція – не перша у творчому доробку пані Людмили. Вона – учасниця проєкту «Подіум національної моди», який проходив у Полтаві у 2012 році. Під час представлення частина моделей виходила на подіум із ляльками-мотанками у руках, які виготовила пані Людмила.

Найпопулярнішою лялькою-мотанкою, справжнім оберегом для воїнів під час війни стало патріотичне янголятко – як образ незламності українського народу. Для військових вони несуть любов і тепло - все те, що стоїть за ними, за що вони воюють. 

Тож після цікавого представлення своїх робіт пані Людмила провела майстер-клас з виготовлення янголятка-оберега для всіх присутніх.