Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 181

Бібліотеки в умовах повномасштабної російської агресії не лише не припинили свою діяльність, а й згуртувались, мобілізували всі наявні ресурси задля надання волонтерської, соціальної, психологічної та інформаційної підтримки тим, хто цього потребує, особливо ЗСУ, територіальній обороні та вимушеним переселенцям з окупованих територій.

30 вересня 2022 р., Всеукраїнського дня бібліотек, відбувся бібліотечний марафон «Бібліотека і війна: тримаємо стрій!». Марафон відбувся онлайн на платформі Zoom з одночасною трансляцією на фейсбук-сторінках Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого, Науково-методичного відділу НБУ імені Ярослава Мудрого, ВГО Українська бібліотечна асоціація.

З майже 15 тис. публічних бібліотек України для участі у марафоні було відібрано 10 бібліотечних установ, що займаються волонтерською діяльністю, в тому числі й бібліотека-філія №7 Центральної бібліотеки Полтавської міської територіальної громади. Працівники Центральної бібліотеки ПМТГ та волонтерський загін «Невтомні бабусі» за весь час повномасштабної російської агресії для ЗСУ створювали маскувальні сітки, чугайстри, вітамінні набори, спідню білизну, подушки та багато іншого. Тримаємо стрій! Разом – ми сила!