Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 210

Як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Але наше минуле – історію нашої країни, так багато раз викривлювали, переписували, знецінювали, крали, палили, катували та розстрілювали. Саме зараз той час, коли необхідно переосмислити трактування і подачу історичних подій, вчинків історичних постатей, дізнатися досі невідомі факти та зробити власні висновки.

В рамках освітнього волонтерського проєкту «Без минулого немає майбутнього», ініційованого ГО «Інша жінка», в Центральній бібліотеці ПМТГ відбулася перша історична лекція українського письменника, краєзнавця Юрія Коцегуба. У своїх історичних повістях, романах, краєзнавчих дослідженнях він розкриває маловідомі сторінки української історії та полтавського краю, проводячи паралелі між минулим і сучасністю.

Темою цієї зустрічі стали події, що відбувались 1918 року на території Полтавщини та події першої визвольної революції (перших визвольних змагань). Дізналися багато цікавого і про діяльність визначних осіб того історичного періоду: Гетьмана Скоропадського, Петра Болбочана, Голови уряду УНР Всеволода Голубовича, Симона Петлюру, Омеляна Волоха, військового атамана Блонського.

Юрій Коцегуб також презентував присутнім свої книги та передав окремі зі своїх досліджень до фондів нашої бібліотеки.