Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 136

Кожен з нас неодмінно зустрічався з ребусами у повсякденному житті. Безперечно, найвідоміший та розповсюджений ребус виглядає так: i ♥ u (вимовляється на англійській мові «I Love You» - «Я тебе люблю»). В сучасному розумінні, ребус – це загадка, що складається із зображень предметів (малюнків у поєднанні з буквеними композиціями та іншими знаками), співзвучних зі словами або частинами слів розгадки.  Поняття «ребус» походить від латинської фрази «Non verbis sed rebus», що означає «Не словами, а за допомогою речей». Загалом, термін «rebus» асоціюють з латинським словом rebis (перетворення).

Кілька ребусів можуть бути об'єднані в одному малюнку або у вигляді послідовності малюнків з тим, щоб скласти фразу або речення. У літературних ребусах для складання речень використовуються букви, числа, музичні ноти, або особливим чином розташовані слова.

До вашої уваги бібліотека-філія №2 пропонує розгадати декілька назв відомих книг, зашифрованих у ребусі. Та неодмінно скористатись Інтернет-ресурсом http://rebus1.com/ua/index.php?item=main,  що допоможе вам створити власний ребус-загадку. Задайте будь-яке слово або фразу, і програма миттєво згенерує по вашому запиту ребус. На цьому ж сайті можна ознайомитись із основними правилами розгадування ребусів. Ну, а тепер настав час випробувати себе у їх розгадуванні, вперед!