Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 160

Дитині не обов’язково ставати актором, художником або співаком. Фантазія та креативність знадобляться для вирішення життєвих задач. А творча активність в першу чергу дозволяє самовиражатися. А ще об’єднує. 

Стерти кордони та об’єднати всіх разом – місія проєкту «Підтримка дітей та молоді в Полтаві в умовах війни», партнером якого є бібліотека-філіал №4.

Безпечний та комфортний простір книгозбірні, безкоштовні майстер-класи, цікаві зустрічі, казко-терапія та арт-терапія для всіх дітей, які проживають постійно або тимчасово у нашому гостинному місті.

Якщо у дитини вже є улюблене хобі, то це дуже добре. Кожна дитина індивідуальна. Їх творчий розвиток відбувається по-різному. На заняттях одні діти охоче беруться за нові починання, інші вередують і відмовляються від ігор, вважаючи себе вже «дорослими». Усі діти дуже різні. У кожній родині - свої традиції. У кожної дитини у своєму рідному місті чи селі було своє життя. 

Досвід роботи з дітьми та дорослими упродовж трьох місяців доводить, що обговорення книг та образотворча діяльність – найбільш ефективний засіб розвитку творчих здібностей дітей та адаптації їх у новому соціумі.

Кожен учасник майстер-класів, обговорень, занять має змогу на практиці відчути плече однодумця, вільно висловити власну думку, дискутувати, спілкуватися один з одним, знайомитися, заводити корисні, просто приємні знайомства для себе. Майстер-класи викликають позитивні емоції серед студійців, які на практиці дозволяють їм поринути у світ чарівного малювання. Малюють фарбою, олівцями, пастеллю, кавою, пластиліном, ниткою… Створюють оригінальні витвори мистецтва, у яких гармонують і колір, і лінія, і сюжет. 

Саме такі зустрічі створюють атмосферу розкутості, відкритості, щирості, коли дитина відчуває себе «своєю серед своїх». 

Чим більше дитина читає, тим більше вона ідентифікує себе з персонажами книги, переносить їх модель поведінки у власне життя. До речі, читання визнали найефективнішим способом зняти стрес. Вже шість хвилин читання знижують рівень стресу на 2/3. Тому читайте більше позитивних та надихаючих книг!