Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 195

Етимологічно слово «йога» означає - з'єднання, союз, гармонію, зв'язок. Але про яке з'єднання йдеться? – запитаємо ми. Перш за все, згадаймо, що йога – одна з шести шкіл індійської філософії. Тобто, це не просто комплекс фізичних вправ, а перш за все філософія та зв’язок душі і тіла. 

Йога — це досить широке поняття, що поєднує в собі безліч духовних і фізичних практик, які зміцнюють людське тіло і дух і допомагають досягти особливого піднесеного стану свідомості. Йога — це звернення людини до себе і природи, та до природи в собі.

Ми маємо сказати, що йога не є виключно східним явищем, хоча, на загальну думку, вона народилася на Сході, в Індії. На цю тему є величезна кількість книг, які датують її появу певною епохою, певним століттям, певним моментом. Але об’єктивно, йога як метод з'явилася в далекій давнині. Її елементи використовували і в Індії, і в Єгипті, можливо, і в інших країнах східного світу. Нічого більш конкретного наука поки сказати не може, окрім того що йога, як філософська школа з'являється приблизно в I тис. до н.е.

Сьогодні ця філософія вкрай популярна і для багатьох стала справжнім відкриттям, адже вона рятує сучасних людей від щоденних стресів і допомагає їм побачити найважливіше, відкинувши другорядне. Це може здатися містикою або вигадкою, але почніть вивчати філософію йоги більш глибокого, зробіть хоча б невеликі зусилля для прийняття вічної мудрості, і ваші сумніви розвіються.

1

Почати жити у відповідності з філософією йоги можна в будь-якому віці, незалежно від особливостей ситуації, в якій ви перебуваєте. Це дивовижне знання наповнить вас щастям. Більшість людей, які починають займатися йогою, не зовсім правильно уявляють, що це таке і як багато можна від цього отримати!

Якщо ви вирішили зайнятися класичною йогою, експерти рекомендують відвідувати зайняття в спеціалізованій школі. А бібліотека-філіал №2, зі свого боку, рекомендує для всіх бажаючих відповідну літературу, одну з новинок нашого фонду – книгу Валентини Малиновської «Ілюстрована енциклопедія асан», де представлена унікальна система динамічних і статичних вправ – асан і пранаям, дані докладні описи техніки їх виконання. В книзі запропоновано більше 200 фотографій, які допоможуть зрозуміти, наскільки точно і правильно виконується та чи інша дія. Книга допоможе вам не тільки в опануванні майстерності йоги, а й збагатить духовно!

3

2