Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 171

Війна торкнулася кожного з нас. Хтось втратив роботу, а хтось дім та близьких людей. У таких ситуаціях ми хочемо підтримати одне одного. Як це зробити правильно, щоб не нашкодити?

Підтримка не в тому, щоб сказати щось, а в тому, щоб забезпечити людині можливість говорити, тобто щоб ми могли її вислухати, стати для неї простором, у якому вона може висловити свої почуття. Ї навіть якщо вам здається, що ви маєте сказати щось магічне, аби зменшити її біль, це не працює таким чином. Насправді працює, якщо ми просто будемо поруч. Приміром, працівники бібліотеки-філії №3, є своєрідними психологами, які вислухають та порадять літературу на будь-який смак. Якщо ми хочемо зарадити, то не потрібно людині забороняти висловлювати своє горе. Не треба порівнювати, хто більше втратив, у кого сьогодні будинок більш зруйнований, більш пограбований. Не потрібно розділяти людей та вимірювати горе на вагах.

Одже:
  • Слухайте щиро;
  • Якщо не можете вислухати - ввічливо відмовте;
  • Ставтеся до почутого не критично, а з вдячністю дізнатися людську історію.

Завітайте до нашої книгарні! Тут ви зможете погортати сторінки різноманітних періодичних видань, скористатися комп`ютерними носіями, а також поринути у світ захоплюючих пригод книгою.

1

У нас усе буде добре, де б ми не були!