Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 118

Так склалося, що тема булінгу (цькування), на жаль, не втрачає своєї актуальності. Особливо, це стосується підлітків. За даними ЮНІСЕФ 67% діти в Україні у віці від 11 до 17 років стикалися з проблемою булінгу; а 24% стали його жертвами. Широкого поширення сьогодні  набув «кібербулінг», жертвами якого стають користувачі соцмереж. Знову ж таки, найчастіше це підлітки. Тож кожен має знати як захиститися та куди звертатися, щоб зупинити цькування по відношенню до себе та близької людини.

У бібліотеці-філіалі №10 пройшла пізнавально-правова година «Зростайте справжніми людьми».

Що таке «булінг», до яких наслідків він може призвести та як йому протистояти розповіла запрошена на захід начальниця Полтавського бюро правової допомоги Ражик Тетяна Анатоліївна. Наводячи конкретні приклади, спеціаліст чітко окреслила основні проблеми та шляхи їх вирішення. Студенти ПТУ №31 не лише дізналися потрібну інформації, а й отримали конкретні поради та контактну інформацію, куди можуть звертатися у разі булінгу по відношенню до себе. 

На жаль, підлітки зазвичай соромляться розповідати, що зазнають цькування, що призводить до серйозної шкоди їх психічному та фізичному здоров’ю. Саме тому, не менш важливим є ставлення до даної проблеми батьків підлітків. Тетяна Анатоліївна зазначила, що інформування стосовно цькування має набути масового характеру, щоб батьки змогли розпізнавати відповідні ознаки в поведінці власної дитини та знати як цьому зарадити.