Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 214

Їжа – основа нашого життя. Без їжі життя не можливе. В кожній країні є свої кулінарні традиції. Для когось споживання їжі, характерне для даної країни видається дивним, а проте, їжа як ніщо характеризує нас, як людей.

Бібліотека філіал №12 запрошує взяти участь в літературному каламбурі де буде йтися саме про їжу.

У кожного народу є страви - предмет їх національної гордості. Слава про них розлетілась по світу. Окремі блюда можуть готуватися й в інших країнах. Проте, за «оригінальною» версією страви все ж краще їхати туди, де традиції приготування шліфувалися століттями.

Ось деякі національні смаколики, що вважаються «символами» своїх країн, якщо комусь випаде побувати в тій чи іншій країні, обов’язково спробуйте їх. Не пошкодуєте!

  1. Корніш-пасті, Велика Британія. Це звичайний пиріжок овальної форми, з начинкою із м’яса, грибів та овочів. Зовні трохи нагадує «печений» вареник.2

  2. Фалафель, Ізраіль. Оце справжній символ країни. Хоча батьківщина його Єгипет. Але страва стала популярною серед ізраїльтян багато століть тому. Фалафель – це невеликі смажені кульки із бобів зі спеціями та зеленню.3

  3. Паелья, Іспанія. Основні інгредієнти паельї – це рис, шафран, оливкова олія. Ще до неї додаються морепродукти, або м’ясо курки, овочі та спеції. Страва стала символом не тільки Валенсії, але й всієї Іспанії.4

  4. Каррівурст, Німеччина. На весь світ Німеччина славиться своїми ковбасками та сосисками. Однак самі німці полюбляють сардельку, іноді підсмажену, із соусом з кетчупу з додаванням приправи каррі. Навіть є музей каррівурста в Берліні.5

  5. Денер-кебаб, Туреччина. Ця страва має багато назв, але нам вона відома, як шаурма. Згадали? В приготуванні вона дуже проста: лаваш – тонкий хлібець та начинка, із м’яса курки, телятини, а також свіжі овочі (капуста, солодкий перець, огірок, ну й звичайно спеції). Шаурма у нас, українців, давно вже стала надзвичайно популярною, прижилася. Якщо не пробували шарму – то обов’язково скуштуйте. Смачно, гарантуємо!6

Ось деякі страви, що стали справжнім «обличчям» деяких країн. Споживаючи їх, неначе «мандруєш» світом. Відомий французький філософ-юрист, кулінар, автор трактату «Фізіологія смаку» (1825 рік) Антельм Брийя-Саварен сказав: «Відкриття нової страви, куди важливіше для щастя людства, ніж відкриття нової зірки». Смакуйте, пізнавайте нове!