Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 185

Цього року минає 30 років відтоді, як Верховна Рада України на позачерговій сесії 24 серпня ухвалила історичний документ виняткового значення для долі Українського народу – Акт проголошення незалежності України, яким проголошено незалежність України та створення самостійної держави.

Та все розпочалось набагато раніше, а саме 371 рік тому. Пропонуємо для перегляду відео-презентацію від бібліотеки-філіалу №2, в якій висвітлено основні історичні події, що відбулись за останні 400 років на шляху до незалежності нашої держави. Починаючи зі Зборівського договору (1649 року) і закінчуючи «Серпневим путчем» – спробою державного перевороту з боку Державного комітету надзвичайного стану.

24 серпня 1991 року було прийнято Акт проголошення незалежної України, що засвідчував появу на карті Європи нової незалежної демократичної республіки. В цей історичний день відбулося відновлення державної незалежності України, що увінчало тривалий шлях Українського народу до самостійності.

На політичній карті світу з'явилася нова незалежна країна, визнана майже 140 державами. І хоч сьогодні ще не все спокійно у нашій країні, не таким простим є шлях державотворення, але ніхто не в змозі відняти у нас віру у світлий завтрашній день.  Незалежність пов’язана для українців передусім з новими можливостями та торжеством прав людини. Це наш шанс на щастя і мир, змога дихати на повні груди повітрям свободи після століть неволі.

Вітаємо всіх з Днем Незалежності України!