Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 166

«Якщо з дитинства у дитини не вихована любов до книжки, якщо читання не стало її духовною потребою на все життя - в роки отроцтва душа дитини буде порожньою…»

В. А. Сухомлинський

Безмежна роль книги в житті людини. І це дійсно так. З дитячих років книжка допомагає зрозуміти світ. Книга – мудрий друг і порадник, вона розповідає нам про подорожі, пригоди, чудеса, навколишній світ. В ній зібрана мудрість всього людства, яка дійшла до наших часів і передавалася із покоління в покоління. Адже книга – це своєрідна форма релаксації, яка допомагає боротися зі стресом і поганим настроєм.

Головне для бібліотекаря - звернути увагу, викликати емоційну реакцію, бажання взяти книгу до рук. Виховати в підростаючого покоління «звичку до бібліотеки» - процес, що вимагає поступовості. Цю роботу ми починаємо з самого раннього віку, співпрацюючи з  дитячими садками. Виховуючи інтерес у дітей до книги, бібліотека-філіал №12 застосовує різноманітні методи та прийоми у своїй роботі з дітьми.

Зустріч з вихованцями дитячого садочку «Волошка» - велика радість! Давня дружба між нашим закладом і ДНЗ «Волошка» єднає наші колективи. Цього разу працівники бібліотеки завітали до зеленого дитячого майданчику ДНЗ «Волошка» з книжковою пізнавальною мандрівкою «Від Африки до України». Діти дізналися чимало нового про тварин у книгах і журналах. Отримали відповіді на запитання від малюків. Малюки взяли участь у вікторині «Цікавий світ тварин», ознайомилися з книжковою виставкою «Друзі наші менші».

З кожним заходом, проведеним бібліотекарями, діти здобувають не тільки нові знання, розширюють світогляд, а і отримують частинку любові й тепла. Адже все подальше життя і знайомство з величезною літературною спадщиною буде спиратися на той фундамент, який закладається в дошкільному віці.

Приходьте, дітки, батьки до бібліотеки, читайте, навчайтесь! До нових зустрічей!

Дуже приємно, коли чуємо: «До побачення! Приходьте до нас знову»!!!