Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 136
«Шоу невтомно підносив блискучий меч свого слова й дотепності проти найстрашнішої сили, що загрожує існуванню людини, – проти глупоти. Йому вдалося підняти людство на вищий щабель соціальної зрілості. Він безжально вказував на слабкі сторони й вади людини, але його гострі жарти не суперечили гуманізмові його загального бачення. Він був другом усього людства – у цій ролі він житиме в серцях і пам’яті людей» 
Томас Манн

26 липня виповнюється 165 років від дня народження одного із широко відомих у нас зарубіжних письменників, англійського драматурга і публіциста нового часу Бернарда Шоу.

Бернард Шоу – ірландець, який завоював Англію. Він був другим (після Шекспіра) за популярністю драматургом в англійському театрі.

Саме Бернард Шоу разом із Генріком Ібсеном і Антоном Чеховим був «батьком» гостросоціальної, інтелектуальної драми, «драми ідей». На новій основі традиції ібсенівського театру, Шоу створив неповторно своєрідну драматургічну систему.

У зв’язку з річницею бібліотекарі бібліотеки-філіалу №2 пропонують вашій увазі відеопрезентацію «Знайомство з творчістю Бернарда Шоу».