Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 100

Нашому сучаснику, поету, сатирику, письменнику, гумористу, знаного в колах поціновувачів дотепного слова Юрію Рибникову виповнилося б 78 років. На жаль, його вже немає разом з нами, але його афоризми живуть і досі.

Твори Юрія Зіновійовича, а працював він у жанрі сатири і гумору, знає майже весь світ: Польща, Болгарія, Чехія, Словаччина, Білорусь, Латвія, Литва, Естонія, Англія – це далеко не повний перелік тих країн, де друкувалися, читалися і полюблялися твори великого майстра. Його афоризми можна знайти в понад ста збірках, виданих в різних країнах, на сайтах афоризмів в Інтернеті.

Іронізми, пародії, епіграми, байки, гуморески друкувалися в багатьох вітчизняних та зарубіжних газетах і журналах. Крім того, він має низку авторських книг та багато колективних сатиричних збірок. Ще за життя Юрій Зіновійович увійшов до когорти  класиків.

Творчість великого майстра слова вирізняє дар, притаманний справжньому сатирику: вміння побачити звичне явище в несподіваному ракурсі. Як зазначив Анатолій Дяченко «В одній фразі гумориста передано зміст цілого роману, епопеї».

Приклад Юрія Зіновійовича вчить нас, що часом популярним стає не той літератор, який багато пише, а той, хто дотепно мислить і знаходить відповідну художню форму для своїх думок.

Пройшло уже немало часу, а читачі із задоволенням перечитують афоризми Юрія Рибникова, які  не старіють з часом і погоджуємося з думкою афориста про те, що «кожна книга мріє бути прочитаною». Його афоризми відзначаються гостротою і актуальністю в наш час.

Тож, приходьте до центральної бібліотеки, більш детально познайомтесь з великий майстром слова – Юрієм Рибниковим.