Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 401

Внаслідок складних історичних подій, польська література славиться в усьому світі своєю неординарністю, унікальною манерою та структурою написання. З моменту створення Нобелівської премії, польські письменники ставали чотири рази її лауреатами. І Генрік Сенкевич – не виключення. Він отримав Нобелівську премію з літератури в 1905 році, «за видатні заслуги в області епосу».

У відео презентації від бібліотеки-філіалу №2 розкриємо найцікавіші факти з життя і творчості польського письменника. Відома трилогія про Річ Посполиту — «Вогнем та мечем», «Потоп», «Пан Володиєвський» стала самим епохальним твором Сенкевича. У романах, автор розкрив тему ідейних цінностей, традицій та жертовності свого народу, створив яскравих хоробрих персонажів, незвичайно описав характер тодішніх реальних героїв, грамотно з'єднав історичні факти, любовну лінію та дух патріотизму. Також, трилогія була екранізована талановитим Єжи Ліпманом.

Не рідко у читача виникає питання -  чи є романи Сенкевича суто історичними, чи це лише твори про історію? Як з упевненістю стверджують дослідники-літературознавці – так! Романи Сенкевича – це романи, що висвітлюють історію Польщі та світову історію, де збережені справжні історичні факти, постаті та злами епох. Його романи -  це реальність, що подана у художній інтерпретації та достеменній правдоподібності. Тож, читайте, знайомтесь з історичними творами та пам’ятайте, що читання польської літератури є відмінним помічником у вивченні мови, культури, традицій та історії Польщі.