Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 258

Діяльність людини та її недбале втручання в природні екосистеми стали причиною загибелі тисяч видів тварин по всьому світу. Деякі види настільки нечисленні, що незабаром можуть залишитися лише у спогадах або опудалами в музеях. Бібліотека - філіал №12 пропонує публікацію про незвичайних тварин, що населяють наш світ. 

Рудий вовк сильно постраждав від забобонів фермерів східної частини США, де він мешкає. На їхню думку, вовк – причина гибелі худоби. Насправді ж ці висновки були багато разів спростовані. Таке інтенсивне винищення призвело до практично повного зникнення рудих вовків. Із трьох підвидів цього виду два вже вимерли. Останній підвид занесений до міжнародної Червоної книги. На початку XXI століття чисельність рудого вовка обмежувалася 270 особинами. 

1

Далекосхідний леопард – ще одна рідкісна тварина. Як у більшості зникаючих видів, причиною зменшення чисельності цих красивих звірів стала діяльність людини. Люди, які оселилися на далекосхідних землях витіснили звірів, а леопардів, які не побажали піти, винищили. Ось і результат: чисельність далекосхідних леопардів скоротилася до 30 особин в Росії і близько 10 в Китаї. 

2

Золотистий лемур, тривалий час не зустрічався дослідникам, поки в 70-х роках вчені не натрапили на одну популяцію цих тварин. Згодом було виявлено ще декілька популяцій, але загальна кількість всіх золотистих лемурів, ендеміків Мадагаскару, не перевищує 130 особин. Ці лемури залежать від бамбука, тому його вирубка завдає великої шкоди цим тваринкам. 

3

Флоридська пума – єдина пума, занесена до Червоної книги. Основна причина вимирання, звичайно ж, - людина та її діяльність. Цей підвид живе в США (штат Флорида). 

4

Носоріг Джаван. Сьогодні збереглися всього п'ять видів носорогів. Колись вид Джаван був широко поширений у Південно-Східній Азії. Але бездумне полювання людини на цю тварину, поставило вид на межі вимирання. 

5