Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 189

 

2 квітня до Полтави завітав Євген Мирославович Глібовицький, експерт зі стратегічного планування. А ще - цікавий співрозмовник, викладач в кількох університетах, в кількох слухає лекції, створює дивні і недосяжні для звичайних громадян проєкти, як Унівська група інтелектуалів, які напрацювали стратегію розвитку Львова на 20 років. Та все ж, основний предмет досліджень гостя - цінності. 

 

0

Пан Євген добре знав, що у нашій бібліотеці немає книги «Шептицький від А до Я» – своєрідної абетки, яка відкриває читачам головні віхи життя великого митрополита, оповідає про його рід, формування його як людини. 

1

Із подарованої книги читачі дізнаються, де митрополит Андрей народився і навчався, як пішов за покликанням серця, як служив Богу і людям, допомагаючи сиротам і знедоленим, рятуючи від переслідувань євреїв. Інтелектуал і жартівник, добрий Тато і приклад для багатьох – різні іпостасі митрополита відкриваються в цій непересічній абетці-енциклопедії.

Для всіх, хто хоче мислити критично, розуміти зв’язки суспільних та економічних процесів, хто шукає цікаве та ненудне читання - продовження драйвового економічного бестселера «Фрікономіка» — «Суперфрікономіка» Стівена Левітта та Стівена Дабнера. Автори спростовують поширені міфи та перевертають уявлення про повсякденну реальність.

2

Інша – це «Перспективи Української Революції», збірник статей Степана Бандери, що вийшов друком у Мюнхені 1978 року. За допомогою QR-кодів читач зможе потрапити в онлайн-медіатеку, де зібрано оцифровані видання середини минулого сторіччя, у яких публікувався автор. А ще там можна побачити десятки зображень, пов’язаних із життям і діяльністю Степана Бандери і, навіть, почути живу мову Провідника. 

3

Євген Мирославович підготував унікальний подарунок для юних читачів – книга у коміксах «Політика для початківців». Інформаційний довідник допоможе пояснити про такі непрості речі, як права людини, свободу слова, фемінізм, вибори та голосування.

4

«Більшість батьків вважають тему політики досить складною для розуміння дитини. А коли дитина підростає, то не розуміє базових речей, які відбуваються у її країні». «Політика для початківців» допоможе зрозуміти, як насправді працює демократія, чи може бути війна виправданою, хто несе відповідальність за планету, як вести суперечку та навчитися дискутувати чи що таке бюрократія. 

І насамкінець, книга Грицька Чубая «П'ятикнижжя».

5

«…В двадцятий вік потрібно жити
За двадцятьох, що не дійшли.
Й боліть двадцятибальнем болем,
І долі двадцять раз пройти.
За двадцятьох орати поле,
За двадцятьох тягар нести.
За двадцятьох літати в небо
І припинити війнам лік:
Щоб кожен жив лише для себе
В майбутній двадцять перший вік»