Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 255

Свою шістдесяту весну зустрічає нині Надія Гринь – відома поетка-піснярка, член Полтавської спілки літераторів, лауреат премій імені І.П.Котляревського (2014), імені Панаса Мирного (2016), ХІV Міжнародного телерадіофестивалю «Прем’єра пісні», ХV Загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання», дипломант літературно-мистецької премії імені В.Малика (2015). 

Творчий шлях письменниці налічує понад 10 років, упродовж яких було видано ряд поетичних збірок для дорослого та юного читача, створено понад тридцять пісень, які звучать у виконанні народних, заслужених артистів України, творчих колективів. За цей час проведено десятки творчих зустрічей у дитячих садочках, навчальних закладах, бібліотеках, підготовлено чимало радіопередач для малечі «Курочка Ряба» на ОДТРК «Лтава».

Економіст за фахом і митець за покликанням, вона так визначає своє життєве кредо – «Я на світі живу, щоб писати і співати душевні пісні». 

ЇЇ твори – це погляд поетеси на різнобарвний світ, це спостереження людини, котра вже знає ціну поразок і перемог, гіркоту зради і мед кохання, печаль утрати і радість здобутків. Всі вірші по-дитячому відкриті, добрі, щирі, своєю простотою схожі на народну поезію. Вона називає їх піснями. Може, це й справді так, бо по суті своїй Надія Іванівна лірик, знаходить прості й напрочуд  гарні слова

Приємно, що визнання Надії Іванівни, як полтавської поетеси, почалося саме з центральної міської бібліотеки, яку авторка називає своєю хрещеною матір’ю. Працівники центральної бібліотеки пропонують переглянути світлини з творчих заходів поетеси в ювілейній відео-презентації «Цей чудовий світ Надії Гринь».

Тож шановна ювілярко, приймайте щирі вітання та найкращі побажання міцного здоров’я, весняного настрою, творчого натхнення! Хай у калейдоскопі Вашого життя переважають світлі барви та позитивні моменти! З роси і води Вам!