Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 124

Чим активніше розвивалися електроніка, кібернетика та інформатика, тим більше проводили дослідів зі створення штучного інтелекту. Поступово, механічні люди залишилися в минулому, поступившись місцем новому поколінню роботів. Сучасні роботи зі штучним інтелектом грають у шахи, розпізнають людський голос, проводять пошук в Інтернеті, діагностують захворювання, пишуть картини та музику.

Алан Тьюрінг, видатний британський математик та інформатик, запропонував тест, що допомагає виявити штучний інтелект. Якщо спостерігач не може визначити має він справу з комп'ютером чи з людиною, то значить це штучний інтелект. Без робіт Тьюрінга, Вінера та Шеннона не було б сьогодні високоінтелектуальних роботів.

Винахідник Ілон Маск, відомий своїми неймовірними відкриттями та розробками, які розкрили поняття «штучного інтелекту» зовсім з нового боку. Між іншим, він є великим пошановувачем книг та рекомендує для читання різноманітну літературу. Однією з таких є книга Макса Теґмарка «Життя 3.0. Доба штучного інтелекту», в якій автор аналізує, які позитивні зміни принесе штучний інтелект і що ця технологія дасть людству.180221 10jpg

У світі щорічно продають кілька мільйонів побутових роботів та роботизованих іграшок. З кожним роком їх кількість тільки зростає, а значить скоро штучний інтелект буде представлений майже у всіх сферах життя, про що наголосив виконавчий директор Google Сундара Піча. Тож рухаємося на зустріч інноваціям та все ж плекаємо людяність, адже тільки так світ стане кращим.

В нашій бібліотеці-філіалі №10 ви знайдете книги, в яких детально розповідається, як людство дійшло до інновацій та що цьому сприяло.