Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 198

Важко собі уявити час, коли книга була великою рідкістю. Сміливці, щоб знайти її, здобути, відправлялися в ризиковані мандри, затрачували чималі зусилля, не зупинялися перед жертвами.

Винахід книгодрукування в XV столітті зробив книгу більш доступною. Але довгий час вона залишалася дуже дорогим задоволенням. До кожного примірника ставилися вкрай дбайливо. Саме тоді й виникла книжкова закладка, яка стала виконувати практичну та естетичну роль. Вона допомагала краще зберегти найдорожчі та найцінніші видання, відрізнялася оригінальністю форм. Перші закладки робили з тканини. Популярними були вузькі та широкі шовкові стрічки, смужки щільних тканин.

Сьогодні в електронних книгах і подібних до них пристроях закладка стає лише функцією в програмі. Але ж в руках читачів залишаються і паперові книги, зберігати які допоможе закладка, яку можна зробити своїми руками. Запрошуємо вас переглянути майстер-клас від бібліотекарів бібліотеки-філіалу №5 та разом з Марією Пісцовою створити закладку власними руками.