Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 164

Кінець року – час підсумків і планування. Та не завжди виходить втілити ці плани в життя. Як досягнути більшого і стрибнути вище в новому році? Поради, які підготували бібліотекарі бібліотеки-філіалу №10 юним користувачам також стануть у пригоді і дорослим.

Цінуйте свій час

Час спливає непомітно, але невідворотно. Навчіться слідкувати за ним, інакше ви нічого не встигатимете. Ваш смартфон – нова форма поглинання часу: ви часто переконуєте себе, що це частина роботи, але це далеко не завжди так. Тож почніть контролювати себе.

Відпочивайте вчасно

Перерви у школі придумали недарма! Якщо з’явилося багато всього і одразу -  варто застосовувати техніку для відпочинку «помодоро». Її вигадав  італійський студент Франческо Чирілло, який втомився витрачати багато часу на домашні завдання. І щоб працювати ефективніше, вирішив скористатися кухонним таймером у вигляді помідора (звідси і назва техніки ). На його думку, найоптимальніший варіант – після кожних 25 -30 хвилин робити 5 – 10 хвилин відпочинку. Ви працюватимете продуктивніше, усвідомлюючи, що на вас чекає заслужений відпочинок у відведений час.

Виконуйте обіцянки

Це те, що мають виконувати всі беззаперечно. Якщо не впевнені на 100 відсотків – не обіцяйте. Краще менше обіцяти, а більше робити – так буде краще для вас і приємніше для людей.

Поразки – шлях до успіху

Важливо не просто вміти мужньо приймати невдачі, а вкрай необхідно робити з них правильні висновки. Після поразки слід проаналізувати свої дії і більше не припускатися таких помилок. Тільки так ви досягнете успіху.

Не бійтеся  відповідальності

Маєте проблеми – попросіть поради; не згодні  із завданнями, які покладають на вас дорослі,  - домовляйтеся з ними. Немає проблем, яких не можна вирішити, головне – підійти до цього відповідально, щоб потім не кортіло перекласти вину на інших.

Фокусуйте увагу правильно

Якщо ви постійно відволікаєтесь від основного – нічого не вийде. Відкидайте поточні дрібні завдання, які заважають вам  сконцентруватися. Через них ви розпорошуєте свою увагу і не встигаєте зробити  головного. Відмовляйтеся від зайвого і фокусуйтеся на найважливішому. Краще одна добре зроблена справа, ніж десять незакінчених.

Вмійте казати «ні»

Це слово дуже важливе. Кажіть «так», тільки коли справа – першочергової важливості; погоджуйтеся на зустріч, коли це зручно для вас. Інакше у вас постійно буде  купа термінових завдань і нуль часу для себе, бо «незручно відмовити». Визначайте свої пріоритети.

Все вийде! Треба лише трішки віри та багато терпіння і наснаги, чого і бажаємо в Новому році!