Друк
Категорія: Новини
Перегляди: 218

Попереду – найсвітліші свята року, коли великі й малі дива трапляються з нами на кожному кроці... Коли дорослі вірять у дитячі казки, гортаючи разом яскраві й добрі книги…

«Одного разу на Різдво». У цій дивовижно світлій та домашній казці Надійки Гербіш живе справжній дух Різдва. Родина їжачків – тато, мама та троє їхніх діток – не лише разом готуються до свята, переказують історію про народження Ісуса, а й приймають несподіваних гостей. Усі разом вони вчаться бути мудрими, розважливими і відкривати серця для доброти.

221220 1

Бібліотекарі бібліотеки-філіалу № 1 Полтавської МЦБС пропонують переглянути вам  буктрейлер до цієї зворушливої історії.

Простий і проникливий текст. Зворушлива історія про дива та любов. Так само зворушлива й історія її появи. Своїми внутрішніми переживаннями, що передували створенню казки, авторка поділилася з читачами: 

«Ця книжка написалася за один день, за 1 січня 2014-го року. Я вирішила нічого не правити і як воно було, так і залишила. І за кілька днів відправила її Мар’яні Савці у «Видавництво Старого Лева». Коли вже була в пологовому, читала «Facebook» і тут приходить повідомлення від Мар’яни Савки: «Класно. Ми книжку беремо. Скоро будем готувати до друку». Я відписала: Ну, все – можна танцювати!» І поки ще було можна, то встигла потанцювати.

В мене той весь січень  і перед тим і грудень був присвячений темі внутрішнього очікування. При чому очікування не тільки народження дитини, ви пам’ятаєте, які тоді були події, це такий постійний стан – коли це все завершиться, коли нарешті знов буде добре, коли можна буде не соромитись радості. Якраз у цій казці вилилася моя думка про те, що навіть коли відбувається щось не таке, чого ти чекаєш, все одно є той, хто контролює увесь цей процес.

Мені здається, у своїх дитячих книгах я не намагаюся нікого виховувати, але, що намагаюся передати, крім віри в диво, віри в Бога – це віру, що попри те, що відбувається – може бути внутрішня радість. От зараз тема радості всупереч – це моя основна тема».

То був 2014 рік.

На порозі рік 2021…

Радість всупереч. Навіть, коли відбувається щось не те, чого чекаєш… 

Любов – це єдина річ, що її можна сміливо віддати, і вона повернеться сторицею.