Всі ми знаємо, що правильно харчуватися необхідно для того, щоб наш організм функціонував правильно, щоб ми себе почували добре, виглядали чудово. Але що значить “харчуватися правильно” ? Давайте дізнаємося! Існує шкідлива та корисна їжа.
Бібліотекарі бібліотеки – філіалу №12 допоможуть розібратися, як людині зберігати працездатність, уникати різних захворювань, підтримувати нормальну вагу, збільшити тривалість життя.
Шкідлива їжа
Це продукти з підвищеним вмістом холестерину. Він відкладається в організмі у вигляді шлаків, засмічує організм. Людина починає частіше хворіти і швидко старіє.
Лідери за вмістом холестерину: сало, масло, сметана, сир, м'ясо, печінка, яйця. Тому ці продукти не переїдати!
Продукти довголіття
Продукти, що благотворно впливають на пам'ять: апельсини, персики, помідори, цибуля, яблука, хурма, ківі і виноград.
Здорова їжа
Це продукти, що містять антиоксиданти, зменшують шкоду, що наноситься жирною їжею.
Вони, зазвичай, мають яскраве забарвлення: чорниця, гранат, виноград, калина, черешня, вишня, смородина, горобина, малина, полуниця, суниця, журавлина, брусниця, грейпфрут, буряк, обліпиха, червона капуста, баклажани, салат, шпинат та інша зелень. Максимальна кількість антиоксидантів знаходиться в шкірці, кісточках і корі рослин. Так само дуже корисна пророщена пшениця, квасоля, горох.
Не забувайте і про какао, часник, цибулю і горіхи
Вони допоможуть зберегти красу і здоров'я.
Зміцнюють імунітет
Свіжі овочі і фрукти, особливо цитрусові, капуста, шпинат, устриці, гриби.
Декілька слів про цілющі властивості меду
Гречаний мед очищає організм від радіації.
Липовий мед допоможе прогнати застуду і грип.
Світлий, із глоду вживають при серцево – судинних захворюваннях.
Якщо хочете зберегти молодість, обов'язково їжте мед. Вживайте мед для продовження життя (тільки натуральний мед).
Бережіть себе та бутьте здорові!!!